Wat zijn Parabenen in shampoo ?

Wat zijn Parabenen in shampoo ?

Tegenwoordig kom je regelmatig tegen “zonder parabenen en SLS “ maar wat zijn dat dan .

In dit blog ga ik proberen om dat uit te leggen.
Parabenen is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die voornamelijk in cosmetica worden  gebruikt als conserveringsmiddel ze zijn effectief tegen schimmels en ook tegen veel bacteriën.

Na jaren lang onderzoek dacht men dat parabenen kankerverwekkend zouden zijn met name borstkanker echter is dit nooit wetenschappelijk bewezen wel kunnen ze een allergische reactie geven op de huid met name als de huid beschadigt is .
Uit recent onderzoek (2014) blijkt dat er toch meer gevaar zit in de parabenen dan eerder gedacht werd en dan met name als ze gecombineerd worden met andere stoffen die van invloed zin op de celgroei van borst weefsel .
Er is dus wel degelijk sprake van een onveilige stof daarom zal ik iedereen adviseren om producten te gebruiken waar geen Parabenen in zitten .

De meest gebruikte Parabenen zijn :
• Methylparabeen
o methyl-4-hydroxybenzoaat
o Nipagin M
o para-Hydroxybenzoëzuur
o Methylis parahydroxybenzoas
o Methyl-p-hydroxybenzoaat
o E218
• Ethylparabeen
• Propylparabeen
• Butylparabeen

Door het gebruik van shampoo met Parabenen heb je dus grotere kans op hoofdhuid problemen zoals irritatie , jeuk, haaruitval e.d .en niet onbelangrijk een kans op borstkanker.

Jammer genoeg word de consument steeds op het verkeerde been gezet met mooie commercials waar we allemaal toch gevoelig voor zijn. maar ook in die producten zitten parabenen en chemische toevoegingen die helemaal niet goed zijn voor je haar en hoofdhuid en waar je bovenstaande problemen van kunt krijgen maar ook in de kapsalon krijgen we problemen met kleuren die niet dekken of die snel vervagen gewoon omdat er zo’n laag over het haar zit waar we met onze vriendelijke producten niet doorheen komen zonder allerlei kunst grepen uit te moeten halen . je bent dan misschien wel iets duurder uit als je een shampoo parabenen vrij koopt maar je weet tenminste wat je op je haar smeert en niet onbelangrijk als je eenmaal het verschil gemerkt hebt dat je haar zoveel beter zit dan laat je het wel uit je hoofd om weer een goedkope shampoo aan te schaffen .

Dus altijd goed lezen wat de ingrediënten zijn deze moeten altijd vermeld worden op de verpakking.

Ik werk in de salon uitsluitend met veilige producten dus Parabenen en SLS vrij de volgende keer zal ik wat meer vertellen over SLS 

Gelukkig zijn er producten die zonder deze parabenen toch geweldige mooie producten kunnen maken .
René Furterer
Lanza
Artego

Tot de volgende keer ,

Prachtige groeten Ellen

 

Geef een reactie

×