Hoe verzorg ik mijn krullen ?

Hoe verzorg ik mijn krullen ?

Wie krullend haar heeft is er of heel blij mee of zit met zijn handen in het haar .

In dit blog wil ik degene die problemen heeft met haar krullen wat tips geven zodat je weer blij kunt zijn met een mooie krullen bos .

Aller eerst is de verzorging heel belangrijk en zijn heel veel producten voor krullend haar en die komen zeker aan bod maar ook zonder goede producten zijn er nog wat tips die je zeker kunt helpen.

Wat je absoluut niet moet doen als je je krullen wilt behouden :

  • Kammen/ borstelen
  • Föhnen
  • Met je handen door je haar gaan de hele dag

Voordat je je haar gaat wassen kun je de borstel er door heen halen om de doorbloeding van je hoofdhuid te stimuleren let wel dit doe je alleen met een natuurlijk everzwijn borstel.

Wassen : 2x wassen met shampoo per wasbeurt.

Wassen met een shampoo die het vocht gehalte in je haar behoud bijvoorbeeld Sublime van Rene Furterer of de Rain Dance shampoo van Artego deze producten zijn natuurlijk vrij van siliconen-parabenen en SLS en zullen je krullen zacht reinigen en het vocht gehalte op pijl houden , als je heel droog haar hebt heb je bijna altijd vocht arm haar .

Na het wassen ( op handdoek droog haar ) zou ik zeker een masker/conditioner gebruiken om ook hiermee het vocht aan te vullen en bij heel droog haar het haar net wat rustiger te maken dit verschilt per haar maar meestal weet je zelf heel goed of je haar een masker nodig heeft .

Mensen denken vaak dat het haar van een masker/ conditioner slap word sorry maar dan heb je echt nog niet het juiste product gevonden de lijnen die ik hierboven genoemd heb zullen je haar absoluut niet verzwaren of slap maken .

Zo als je dit allemaal gedaan hebt droog je je haar voorzichtig af (deppen) en dan met een grove kam of pennenborstel kun je je haar ontwarren . Je doet dit kammen dus alleen in nat haar NOOIT in drooghaar .

Daarna doe je er een verzorging in die je krullen mooi grof en soepel maken liefst geen mousse want daar zit alcohol in en droogt je haar weer uit .

Sublime leave-in en Lanza curl define zijn fijne producten voor krullend haar maar ook de Soft Smoothing Fluid van Artego is super deze producten kunnen op zowel nat als droog haar aangebracht worden .

Als je haar eenmaal in model zit is het belangrijk dat je er zo min mogelijk aankomt hoe meer je tussen door met je handen wrijft hoe meer pluis je krijgt.

Dan de volgende dag wat doe je dan ?

Na een nacht slapen is je haar meestal pluizig en droog , probeer met je handen je haar los te schudden ( dus GEEN kam gebruiken ) en met een beetje van een leave-in product zoals de Sublime je krullen weer in het gareel te brengen.

Daarna kun je nog een wax  in je haar aanbrengen of de krullen wat meer te definiëren .

Hier mijn voorkeur voor producten voor krullend haar.

Sublime shampoo RF

Lanza Glossifying lijn

Rain Dance 

Artego Good Society

Perfect Curl

Ik hoop dat je met mijn tips weer blij kunt zijn met je krullen en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik ze graag .

Prachtige Groeten Ellen

Geef een reactie

×