zelf je haar verven? Zo doe je dat!

verfpakket

thuis je haar verven… We zien je liever gewoon in de salon! Helaas is dat nu niet mogelijk en begrijpen wij ook dat je met de feestdagen niet met een uitgroei wil rondlopen. Ook bij deze lockdown is het weer mogelijk om een verfpakketje te bestellen. In dit artikel leggen we je uit hoe je het best te werk kan gaan als je zelf gaat verven.

Wij werken met de verf van L’ANZA. Deze verf is op planten en kruiden basis en bevat een laag gehalte ammoniak. Hierdoor is het een milde verf en kan je prachtige natuurlijke kleuren creëren zonder je haar te beschadigen. L’ANZA Healing Color kan gebruikt worden als Permanente, Demi- en Semipermanente doorschijnende haarkleuring.

Stap 1.

Voordat je begint met de verf is het belangrijk dat je eerst je haar grondig wast. Het pakketje bevat een kleine shampoo van rene furterer okara  die ervoor zorgt dat de kleur langer mooi blijft. was je haar minimaal 2x met deze shampoo.

Stap 2.

Nadat je haar is gewassen maak je het handdoek droog. Borstel je haar goed door om te voorkomen dat je klitten tegenkomt tijdens het verven.

Stap 3.

Neem een digitale weegschaal en weeg de verf en waterdioxide af in de verfbak. De exacte mengverhouding krijg je bij het verfpakket. Vervolgens heel goed mengen en luchtig kloppen met de bijgeleverde verfkwast.

Stap 4.

En verven maar! Voor het best dekkende resultaat verdeel je je haar in vier gelijke delen. Je begint met het eerste deel door een scheiding van je voorhoofd naar je nek te maken. Vervolgens verdeel je je haar in twee vlakken door vanaf de middenscheiding tot aan je oor nog een scheiding te maken. Het is hierbij het makkelijkst om haarklemmen te gebruiken.

Je begint met het verven van je contouren, bij de aanzet van je haar. Wees hierbij niet te zuinig met de verf, want deze haren vallen het meest op. Zorg wel dat je niet te langzaam te werk gaat. Dan is namelijk de kans dat je aanzet donkerder wordt dan de rest groter. Verf vervolgens je middenscheiding en pak steeds een nieuwe pase haar. je werkt richting je oor. Herhaal dit voor de andere plukjes haar totdat je beneden bij je nek bent. Als alles eenmaal in de verf zit masseer je de verf met je vingertoppen in je haar, zodat de verf goed wordt verdeeld. Zet vervolgens de wekker voor 40 minuten.

Stap 5.

Na 40 min mag je de verf uitwassen. probeer eerst je vingers nat te maken en de verf echt van de huid af te wassen. Vervolgens voeg je steeds een beetje meer water toe en spoel je de verf uit alsof het shampoo is. Was het net zolang totdat het water helder is en gebruik daarna nog 1x de bijgeleverde shampoo.

 

Ben je geintreseerd in een verfpakket? Mail ons en we helpen je graag bij het samenstellen van de kleur die je nodig hebt.

Dit bericht is gepost in Kleur. Bookmark de link.
×