Haaruitval? Dit kan je er aan doen!

haaruitval

Stress, hormonen, erfelijkheid of ziekte. Het zijn allemaal oorzaken die haaruitval als gevolg kunnen hebben. Op dit moment heeft bijna 30% van de Nederlanders hiermee te maken. We leggen je in dit artikel in het kort uit hoe dit komt en wat je eraan kan doen!

Wat is haaruitval?

Elke dag verliezen we zo’n 100 tot 150 haren, dit heeft geen zichtbare gevolgen want er groeien ook elke dag weer haren bij. Op het moment dat je echt meer haren verliest dan dit, spreken we van haaruitval of alopecie.

Cyclus van de haar

Een haar blijft normaal gesproken drie tot vijf jaar in de hoofdhuid zitten en valt dan uit. Na de uitval volgt er een rustfase van gemiddeld drie maanden. Vervolgens ontwikkelt zich in het haarzakje een nieuwe haar en herhaalt de cyclus zich. Elk haarzakje kan wel zo’n twintig haren voortbrengen. Op onderstaande afbeelding zie je hoe een gezonde haarcyclus eruit ziet. Bij haaruitval zullen de haarzakjes in de laatste fase sneller haar verliezen dan normaal is.

HaaruitvalWelke soorten haaruitval zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten van haaruitval. Erfelijke en hormonale uitval zijn twee van de veel voorkomende. Om alle soorten goed te kunnen behandelen, delen wij ze op in 2 groepen.

Progressieve haaruitval: of te wel hormonale/erfelijke haaruitval. Bij deze haaruitval krijgen bijvoorbeeld mannen inhammen of een kale kruin.  Dit wordt onder andere veroorzaakt door een gen wat op het mannelijk hormoon gaat zitten genaamd dihydrotestosteron. Hierdoor komen haren sneller in de uitvals-fase. Met als gevolg dat je al op je 20ste kaal kan zijn. Ook bij vrouwen kennen we het verschijnsel van mannelijke hormonen. Alleen bij vrouwen blijft de haargrens aanwezig, maar zij verliezen haar op de midden-scheiding bovenop het hoofd. Een verstoord hormonaal evenwicht kan ook een rol spelen. Hierdoor wordt er te veel talg geproduceerd en ‘verstikt’ het haar.

Reactionele haaruitval: Deze ontstaat na ziekte, stress, vermoeidheid, dieet of zwangerschap. Bij deze vorm verliest u in korte tijd veel haren verspreid over het gehele hoofd. Het kan zelfs dat je bij deze vorm heel veel haar verliest maar dat je haar eigenlijk niet dunner word.

Producten die helpen tegen haaruitval?

Wij hebben al veel resultaat kunnen behalen met de producten van Mediceuticals en René Furterer. Reactionele haaruitval is gemakkelijk op te lossen met de juiste behandeling en deze producten. Op gebied van progressieve haaruitval kunnen we het proces vertragen.

voor zowel Occasionele- als de Progressieve Haaruitval raden wij aan om gebruik te maken van de Hair Restoration Kit van Mediceuticals. Dit pakket is er zowel voor mannen als voor vrouwen en bevat een  3 stappenplan voor de behandeling van haaruitval en dunner wordend haar.

Specifiek voor de occasionele uitval werkt René Furterer met een plantaardige lijn op basis van etherische oliën. Triphasic reactioneel  brengt de haargroei snel weer op gang, versterkt het haar en beschermt het evenwicht van de hoofdhuid. Dit unieke complex van zeer doeltreffende bestanddelen combineert 3 fundamentele effecten om de haarmassa zichtbaar te vergroten en het haar sterk en vitaal te maken. Door middel van een kuur van 12 weken kunt u uw haaruitval weer in balans brengen. De stimulerende Triphasic Shampoo combineert twee zeer effectieve ingrediënten, ATP en natuurlijk Pfaffia-extract, met de stimulerende krachten van de micro-beads van essentiële oliën.

Voor een totale aanpak adviseren wij om tegelijkertijd ook gebruik te maken van een voedingssupplement

Meer weten? Neem een kijkje op de site van René Furterer en Mediceuticals

 

Producten voor haaruitval 

 22,50 47,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 79,50 159,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 80,25.Huidige prijs is: € 68,50.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: € 80,25.Huidige prijs is: € 68,50.
×