5 Tips tegen statisch haar!

Statisch haar, dat betekent dat de winter is begonnen! Niet alleen de periode van klapperende tanden, dikke jassen en kortere dagen, maar dus ook van statisch haar. Heel irritant natuurlijk, daarom geven wij je 5 tips om dit te voorkomen

Ik hoor je nu al denken, hoe kom ik eigenlijk aan statisch haar? Statisch haar ontstaat door de wrijving tussen positief en negatief geladen deeltjes. Wanneer jouw haar te droog is, heeft het een teveel aan negatieve deeltjes en gaat het dus overeind staan. Uitdroging wordt onder andere veroorzaakt door de droge winterlucht en de verwarming.

Tip 1. Vocht inbrengende shampoo en conditioner

Vooral droog haar wordt snel statisch. Kies dus voor voedende haarproducten, zoals de Karite Nutri shampoo  van Rene Furterer en vul je routine regelmatig aan met een voedend masker. De Artego hydra booster  zorgt voor diepe hydratatie

Tip 2. Hydraterende haarolie

Maak gebruik van een haarolie. Haarolie vult tekorten aan en zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid vocht vasthouden. Met andere woorden: het vochtgehalte van je haar verbetert. Je kan het zelfs meenemen in je tas! Mocht je dan ineens een statische haar aanval krijgen dan heb je tenminste iets bij de hand om het mee te bestrijden.

Tip 3. Een borstel van echt haar

We willen natuurlijk ons haar kunnen borstelen zonder dat het statisch wordt. Gebruik daarom een houten borstel met echt everzwijnen haar. Deze haren zijn sterk en veerkrachtig en borstelen je haar zonder eraan te trekken. Het nylonhaar dat erin verwerkt zit zorgt er weer voor dat zelfs dik haar goed ontklit kan worden. Everzwijenenhaar zorgt er daarnaast voor dat de elektrische lading uit je haar wordt gehaald.

Tip 4. Let op je kledingkeuze

Ook je kledingkeuze kan statisch haar beïnvloeden. Staat natuurlijk hartstikke leuk, zo’n muts of sjaal, maar dit zorgt er wel voor dat daarna je haar overeind staat. Je kan dit wel voorkomen door vooraf een beetje haarlak erop te sprayen.

Tip 5. Gebruik wax en haarlak

Wax is ervoor bedoeld om alles op zijn plek te houden. dit product doet dat natuurlijk ook bij statisch haar. Smeer dus na het stylen een beetje wax in je lokken en ze blijven daarna gegarandeerd op de juiste plek zitten.

Heb jij ook een goede tip tegen statisch haar?

Producten voor statisch haar

×