Een erwtje shampoo is vaak al genoeg !

 

Een ‘erwtje’ shampoo is vaak al genoeg!

Je haar wassen. Het lijkt zo simpel. Maar voor mij als kapper is niets minder waar. Als je je haar niet goed wast dan kun je föhnen en stijlen wat je wilt: het zit gewoon niet lekker. Dat kan anders. Daarom geef ik je graag wat tips.

5 tips om je haar goed te wassen

 • Kies een goede shampoo
  Het beste gebruik je een shampoo waar géén SLS en Parabenen in zitten. Dit zijn chemische stoffen die je haar alleen maar uitdrogen en verzwaren, doordat de sulfaten een laagje op je haar achterlaten. Dit kunststof laagje is precies ook de reden waarom kleuringen soms slecht pakken. Dat wil je niet. Liever kies je voor een lichte frisse shampoo die past bij jouw type haar.

 

 • Gebruik precies genoeg shampoo
  Als je een beetje shampoo op je hand doet, ongeveer zoveel als een erwt of een 20 eurocent muntje dan is dat al voldoende. Je verdeelt het goed door je handen en daarna doe je het op je natte haar. Je zult merken dat bij gebruik van een goede shampoo je meer je best moet doen om het te laten schuimen, dat komt omdat het schuim is wat verkregen is uit natuurlijke oliën.
 • Was je haar altijd een 2e keer
  Je wilt misschien zuinig zijn op je lekkere shampoo toch is het belangrijk dat je je haar twee keer achter elkaar wast. De eerste keer verwijder je namelijk vuil en vet uit je haar. De tweede keer kunnen de verzorgende ingrediënten van de shampoo hun werk doen.  Eventueel kun je na de massage van de tweede wasbeurt de shampoo even laten intrekken.

 

 • Masseer de shampoo lekker in
  Maak masserende ronddraaiende bewegingen met je handen (maar kijk uit dat je bij lang haar de boel niet in de knoop draait) zodat er overal wat schuim ontstaat. De eerste keer wassen geeft altijd minder schuim dan de tweede keer wassen. Bovenop zal eerder schuim ontstaan dan achter in je nek maar ook daar mag het lekker soppen!

 

 • Dep je haar droog (niet wrijven!)
  Als je klaar bent met wassen dan spoel je je haar zeer grondig uit en droog je je haar af (zonder te rossen en te wrijven!) maar deppen en rustig knijpen. Zo beschadig je de haarschacht niet.

Vergeet ook ná het haren wassen je haar niet te verzorgen. Conditioner of masker? Dat lees je in mijn volgende blog.
Groetjes Ellen

Geef een reactie

×