Jeukende hoofdhuid ?

Een jeukende hoofdhuid kan erg vervelend zijn en kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn een paar mogelijke oorzaken en oplossingen:

  1. Roos: roos is een veelvoorkomende oorzaak van een jeukende hoofdhuid. Gebruik een anti-roos shampoo om de schilfers te verminderen en de jeuk te verlichten.https://www.prachtighaar.com/product/mediceuticals-shampoo-x-folate-shampoo/
  2. Droge hoofdhuid: een droge hoofdhuid kan ook jeuk veroorzaken. Gebruik een milde, hydraterende shampoo en conditioner en vermijd hete stylingtools.Mediceuticals Shampoo X-Derma Shampoo – Prachtighaar.com
  3. Door je haar regelmatig te wassen met de juiste shampoo (zoals hierboven genoemd) zal de jeuk en schilfers verdwijnen. Ook een conditioner speciaal voor je hoofdhuid  geeft veel verlichting bij jeuk en maakt je haar niet slap. https://www.prachtighaar.com/product/mediceuticals-  conditioner-therapeutic-rinse/ 
  4. Maak je haar droog na elke wasbeurt , gebruik evt een hitte beschermer.https://www.prachtighaar.com/product/rene-furterer-thermoprotect-style-thermo-protecteur-spray/
  5. Allergische reactie: sommige mensen kunnen een allergische reactie krijgen op bepaalde ingrediënten in haarproducten of medicatie. Probeer te achterhalen welk product de allergische reactie veroorzaakt en stop met het gebruik ervan.
  6. Huidziekte: sommige huidziekten, zoals eczeem of psoriasis, kunnen jeukende en schilferige plekken op de hoofdhuid veroorzaken. Raadpleeg een dermatoloog voor behandeling. Met bovenstaande producten zullen uw klachten zeer snel verminderen mits op de juiste wijze gebruikt.
  7. Stress: stress kan ook bijdragen aan een jeukende hoofdhuid. Probeer stress te verminderen met ontspanningstechnieken, zoals yoga of meditatie.
  8. Maak een afspraak in onze salon in Putten voor een hoofdhuid onderzoek en de juiste behandeling en adviezen.

Als de jeuk aanhoudt, raadpleeg dan een arts of dermatoloog voor een juiste diagnose en behandeling.

×