IVIVE 100% Plantenaardige kleuring NU bij ons in de salon

Wat doet een plantaardige kleuring?

Een plantaardige kleuring is een 100 % natuurlijke kleuring, zonder oxidatie of ammoniak, enkel op basis van verfplantenpoeders.

 • haarvezel 100 % gerespecteerd,
 • glans en schakeringen,
 • body en versteviging voor fijn haar,
 • aangenaam gevoel, zelfs op een zeer gevoelige hoofdhuid,
 • geen verheldering.

In tegenstelling tot een klassieke kleuring (die de gezondheid en structuur van het haar steeds meer aantast) werkt een plantaardige kleuring als een ware verzorging. Deze beschadigt de haarstructuur niet en laat de melanine intact. Het omhulde haar wordt sterker en glanzender. Het haar ziet er niet alleen mooier en gezonder uit, maar voelt ook voller en elastischer aan.

VIJF GEDEPONEERDE PATENTEN

Maar liefst vijf patenten werden voor deze innovatie aangevraagd. Deze exclusieve en unieke technologie, ontwikkeld door de René Furterer laboratoria, zet IVEVE vooraan in het rijtje van groene chemische formules.

VIER PATENTEN: HENNA-EXTRACT

1 en 2: Het bereidingsproces van het henna-extract

3: Samenvoeging van de extracten met een van de henna-extracten in de kleuring

4: Samenvoeging van de twee henna-extracten in de kleuring

1 PATENT: GARDENIA-EXTRACT

5: Gebruik van het gardenia-extract in de haarkleuring.

IVIVE is verkrijgbaar in zeven originele, natuurlijke ton sur ton kleuren. Het kleurt het haar met het grootste respect voor de haarvezel en de hoofdhuid. Het resultaat? Stralend en subliem haar.

IVIVE, van 100 % natuurlijke oorsprong, heeft een biocertificering en veganlabel. Verkrijgbaar in zowel WARME KLEUREN als KOUDERE ASKLEUREN, wat best wel een prestatie is voor een plantaardige kleuring. Van prachtig stralend asblond tot zuiver Venetiaans blond, van lichtkastanje met ultramoderne koele ondertonen tot schitterend koperbruin … Alle combinaties en schakeringen zijn mogelijk. Het resultaat is gegarandeerd en onmiddellijk zichtbaar. IVIVE respecteert de oorspronkelijke kleur en structuur van het haar, zonder onverwachte of ongewenste kleurvariaties.

IVIVE biedt buitengewoon diepe en glanzende kleurschakeringen op maat, die zich vermengen met de natuurlijke haarkleur en deze versterken. Het camoufleert de grijze haren voor een natuurlijk resultaat met zachte en heldere nuances.

DE TROEVEN

 • een formule die de haarvezels en de hoofdhuid respecteert en beschermt;
 • een biologisch afbreekbare formule van 100 % natuurlijke oorsprong met veganlabel en Cosmos-certificering;
 • recycleerbare milieuvriendelijke verpakkingen;
 • een natuurlijke, plantaardige en subtiele geur;
 • een gebruiksklare haarkleuring met een eenvoudige werkwijze en snelle inwerktijd;
 • natuurlijke kleurschakeringen en een uitzonderlijke glans;

camoufleert grijze haren, zonder opvallende uitgroei

De IVIVE plantaardige kleuring is de ideale oplossing na een chemotherapie. Het is een 100 % natuurlijk alternatief voor chemische kleuringen. Deze laatste kunnen de hoofdhuid, die al gevoeliger is door de chemo, namelijk schaden. In tegenstelling tot een oxidatieve kleuring (die chemische ingrediënten bevat en het haar beschadigt door tot in de kern van de haarvezels door te dringen) bestaat de IVIVE plantaardige kleuring uit ingrediënten van 100 % natuurlijke oorsprong. Deze kleuring omhult het haar ook met een beschermingslaagje. Bovendien is het risico op irritatie of allergische reacties van de hoofdhuid door onze plantaardige kleuring quasi onbestaande.

Wat zijn de beperkingen van IVIVE?

 • Verheldering is niet mogelijk. Mensen met donker haar hebben dus minder mogelijkheden dan mensen met licht of grijs haar.
 • Niet-natuurlijke kleuren (rood, groen, paars, blauw …) zijn niet mogelijk.
 • Het resultaat is niet optimaal op haar met meer dan 30 % grijs haar. Maar u kunt wel opteren voor een oxidatieve kleuring voor de aanzet en IVIVE voor de lengtes.
 • De kleur is pas definitief na 48 uur, want de pigmenten hebben tijd nodig om te oxideren. Het gekleurde haar mag dan ook pas na 48 uur gewassen worden met een shampoo zonder sulfaten.

Voor wie is de IVIVE kleuring bedoeld?

De IVIVE plantaardige kleuring is geschikt voor iedereen (m/v/x) met of zonder grijs haar, die een zachte kleuring en een naturel resultaat wil.

PS: Dankzij de omhullende, beschermende en natuurlijke eigenschappen is de IVIVE plantaardige kleuring aanbevolen bij beschadigd haar, tijdens een zwangerschap of na een zware medische behandeling (chemotherapie).

Ik ben zwanger/geef borstvoeding. Mag ik de IVIVE kleuring gebruiken?

Absoluut! Artsen raden een chemische haarkleuring bij zwangere vrouwen af. Deze producten bevatten namelijk bestanddelen die tot in de haarvezels, de hoofdhuid en de bloedsomloop doordringen, wat de gezondheid van de baby en de vrouw kan schaden. De IVIVE plantaardige kleuring dringt niet door tot in de bloedsomloop, maar omhult het haar met een beschermingslaagje en kleurt zo het haar. Daarom is deze kleuring hét alternatief bij uitstek voor een chemische kleuring.

Uiteraard staat uw veiligheid voorop. Onze toxicologen hebben dan ook blootstellingsberekeningen gedaan om de veiligheid van de producten te waarborgen. De kleuring wordt op het haar aangebracht, en komt dus maar beperkt in contact met de hoofdhuid. Bovendien wordt het uitgespoeld. Het blijft dus niet in contact met de huid of het haar. De blootstelling van lawsone is bijvoorbeeld maar beperkt. Een systemische reactie, op het lichaam in het algemeen, is dus niet mogelijk.

Kortom, deze kleuring is geschikt tijdens de zwangerschap of de borstvoedingsperiode.

Is de IVIVE plantaardige kleuring na een chemische kleuring mogelijk?

Ja, want enkel het actieve bestanddeel van de plant wordt gebruikt. In dit product zitten dus geen cellulose, vezels of metaalzouten. Dit exclusieve proces maakt dat IVIVE compatibel is met chemische kleuringen, want ongewenste interacties zijn niet meer mogelijk en het kleurresultaat is gegarandeerd. Bij een klassieke plantaardige kleuring na een chemische kleuring kan het kleurresultaat daarentegen niet gegarandeerd worden.

 

Is een ton sur ton IVIVE plantaardige kleuring permanent of tijdelijk?

Dit is een permanente ton sur ton plantaardige kleuring. De plantenextracten binden zich met de keratine in de haarschubben en fixeren zich zo langdurig op de haarvezels.

 

Is een ton sur ton IVIVE plantaardige kleuring op grijs haar mogelijk? 

Ja, deze kleuring geeft een optimaal en natuurlijk resultaat op een haardos met maximaal 30 % grijs haar.

 

Dekt de IVIVE plantaardige kleuring alle grijze haren?

Met IVIVE kunt u alle grijze haren op een natuurlijke en transparante manier kleuren. Net als bij een klassieke kleuring worden de grijze haren volledig bedekt. Ongeveer 4 weken na de kleuring is het haar gegroeid en kan een grijze uitgroei zichtbaar zijn.

Kan ik mijn haar verhelderen met de IVIVE plantaardige kleuring?

Neen, met een plantaardige kleuring is een lichtere haarkleur niet mogelijk. U kunt IVIVE dus niet gebruiken om het haar te verhelderen (balayage, mèches) of om van bruin naar blond te gaan. Dit is enkel mogelijk met een chemisch product. In tegenstelling tot een chemische kleuring (die tot diep in de kern van de haarvezels doordringt, het haar ontkleurt en dan een nieuwe kleur geeft) werkt de IVIVE plantaardige kleuring in op het oppervlak van het haar. Deze kleuring omhult het haar, waardoor het haar een andere kleur krijgt. IVIVE dringt dus niet door tot in de haarstructuur en beschadigt deze niet.

 

Zijn mèches mogelijk met de IVIVE plantaardige kleuring? 

Bij grijs haar is de IVIVE plantaardige kleuring interessant om zeer natuurlijke mèches in het haar aan te brengen, afhankelijk van de verdeling ervan. Met een plantaardige kleuring kunt u het haar weliswaar niet verhelderen. Lichtere mèches in een donkere haarkleur zijn dus niet mogelijk.

 

 

×