Voeding en de huid

Voeding en de huid .

 De afgelopen 2 dagen heb ik een opleiding gevolg om mijn klanten beter te adviseren welke rol voeding heeft op hun klachten bij hoofdhuid en haar problemen.

De opleiding is gegeven door U-Consultancy een onafhankelijk opleiding instituut voor dermatologie voor kappers en schoonheidsspecialisten en verpleegkundigen.

Het waren 2 zeer interessante dagen , slopend omdat we 8 uur op een stoel moesten zitten wat ik als kapster niet echt gewend bent maar ook weer zo interessant dat we graag de pauze oversloegen omdat we zoveel mogelijk informatie wilden.

Ik was er al van overtuigd dat voeding een grote rol speelt bij hoofdhuid problemen maar nu kan ik ook gerichter adviseren en het is wetenschappelijk onderbouwt dus niet zomaar de mening van iemand die geïnteresseerd is in voeding en huid.

Niet alleen goede voeding maar ook het gebruik van supplementen is aan te reden omdat we in de huidige tijd niet voldoende voedingstoffen halen uit onze voeding , gewoon omdat de teelt van onze voeding zoveel verandert is de afgelopen 50 jaar . Alles moet sneller groeien en word van ver gehaald waardoor veel van de voedingstoffen verloren gaan . Dan is er ook nog winst te behalen in het klaarmaken van voeding. 

 

×