Baobab doet wonderen voor huid en haar!

Bao-Med

Heb je ook wel eens last van een droge/jeukende huid, littekens, stretch-marks, verbranding van de zon of insecten beten? Dan hebben wij de oplossing van jouw probleem! Namelijk een 1000 jaar oude boom die wonderen doet voor je huid en haar.

 De Baobab-boom

De Baobab-boom is het symbool van Afrika en wordt ook wel de Tree of Life genoemd. Niet zo gek, want de olie van deze boom is rijk aan goede eigenschappen voor huid en haar. Afrikaanse baobab bomen, zijn de oudst levende organismen in Afrika. Deze bomen worden meer dan 1000 jaar oud. Baobab-bomen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan ​​in West-Afrika en verspreidden zich in de loop van de tijd ook naar andere delen van de wereld.

 De vruchten van de baobab-boom

De vrucht van de baobab boom heeft een harde buitenkant en is bedekt met kort fluweelachtig haar. Binnenin de vrucht is er droog, wit vruchtvlees aanwezig waarin de zaden in een los netwerk van rode vezels bij elkaar worden gehouden. Het vruchtvlees is rijk aan vitamines C, A, B1, B2, B3, B6, D, E, calcium, kalium, magnesium, ijzer, mangaan, fosfor, zink en veel vezels.

Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem, de hormoonhuishouding, de hart- en bloedvaten in ons lichaam en zorgt ervoor dat calcium beter wordt opgenomen. Deze vitamine is essentieel voor onze haren, botten, tanden en kraakbeen. De vele antioxidanten in baobab vertragen de veroudering en voorkomen bepaalde vormen van kanker. Ze beschermen tegen allerlei vormen van celmutatie en voorkomen een destructieve werking van vrije radicalen.

De vrucht bevat tot:

-zes keer meer vitamine C dan sinaasappels

-zes keer meer antioxidanten dan zwarte bessen

-twee keer meer antioxidanten dan gojibessen

-twee keer meer calcium dan melk

-zes keer meer kalium dan bananen

-meer ijzer dan rood vlees

-meer vezels dan vruchten als appels, abrikozen of bananen

Bao-Med producten

Het Bao-Med assortiment bestaat uit vier unieke producten. De baobab vrucht vormt de basis van deze producten. De zaden uit de baobab vrucht worden koudgeperst waardoor er een olie vrijkomt, deze wordt gebruikt in de Bao-Med pure olie (werkt erg goed tegen eczeem en psoriasis) , zeep en bodywash. Het witte poeder van de baobab vrucht wordt gebruikt in de voedingssupplementen.

De producten zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor alle huidtypen, maar vooral kunnen worden gebruikt door mensen met een droge en/of gevoelige huid.

 

 

×